Paardenhaar

door Wilco Zonderop

Wat niet veel mensen weten is dat het beste paardenhaar voor de afdeklaag of vulling van kwaliteitsmatrassen uit de koninklijke stallen komt. Daar zwaait prinses Klaartje de scepter. Klaartje houdt van ruige seks, maar ook van lekker vroeg opstaan en dan een half uurtje over het erf voor de paardenstallen lopen, zachtjes neuriënd, de namen van de drieënvijftig paarden repeterend, de recente sterfgevallen herdenkend, de vreugdevolle geboortes terughalend. Als ze bij de vijftig is en weet dat het nog heel erg lang kan duren voordat die laatste drie haar te binnen schieten, mag ze naar binnen om te douchen. Dat is hard nodig na een half uur in de paardenlucht. Lakeitje Joost helpt af en toe bij het douchen, maar dat doet verder niet ter zake, het betreft hier het haar van de paarden. Dat wordt eens per drie maanden geknipt. Duurt drie dagen, vijftien tot twintig paarden per dag. De manen worden gekort tot een centimeter of vier. Volgt het haarfeest. Naar gelang het seizoen is dat het haarzomerfeest, het haarherfstfeest et cetera. Klaartje nodigt vriendinnen uit en stoere jongens uit het dorp. Ze weten allemaal waar zo'n feest op uit kan draaien, maar dat doet hier niet ter zake.

Na het knippen krijgen de dieren vijf weken een eiwitrijk dieet, met extra foliumzuur ook en betacaroteen en zink en natuurlijk de negen aminozuren die voor de haargroei zo belangrijk zijn. Lakeitje Joost doet er ook nog wat geheime ingrediënten bij, maar daar wil hij dus echt niks over zeggen. In opdracht van een klant die liever niet heeft dat ik zijn naam noem, heb ik Joost bedreigd en proberen te chanteren, maar de sukkel laat niets los.

Na het dieet mogen de paarden wekenlang weer eten wat ze willen en ik snap niet hoe het kan, maar na een kleine twee maanden staan ze weer in volle bloei. Klaar voor het volgende haarfeest.

Reactie(s)

Op dit artikel kan niet gereageerd worden.

---
---

 Meld je aan voor de onregelmatig verschijnende Nieuwsbrief
of lucht gewoon je hart:

Email Bedgeheimen