Sultan Egersund

door Tam Boer

Dit Ikea-matras ziet er op het eerste gezicht goed uit. De grijze kleur is een zegen voor huishoudens waar geen pathologische smetvrees heerst. Gele vlekken zijn zo goed als onzichtbaar.

grijs matras

Voor de zwaardere medemens is dit matras echter te licht. De lattenbodem toont zich de volgende ochtend in de huid van de schone slaper. Waarschijnlijk vanwege de open celstructuur in het materiaal, zoals de fabrikant het zo mooi kan zeggen.

Specificaties:

Tijk: 76% katoen, 24% polyester
Vulling: polyesterwatten, synthetische latex

Lengte: 200 cm
Breedte: 140 cm
Dikte: 10 cm

Reinigen met meubelshampoo. [BG: waar anders mee!]

Kopen

Bij elke vestiging van Ikea: € 139,00

Het matras is niet meer te verkrijgen.

Beslapen

Door Tam, 13 nachten. De eerste drie nachten waren vreselijk, maar dat kwam doordat Tam verzuimd had de beschrijving goed te lezen: Een opgerolde, gecomprimeerde matras heeft zijn oorspronkelijke afmeting na 3-4 nachten gebruik weer terug.

reageren [1]

Reactie(s)

 1. Geachte mevrouw Boer,

  Ik las uw recensie van de Sultan Egersund. U wijdt slechts een zinnetje aan de ‘zwaardere mens’. Hoezo zwaardere mens en hoezo slechts een zinnetje? We zeggen toch ook geen NEGER meer maar gekleurde medemens. Ik moet zelfs landelijke dagbladen er nog op wijzen dat een meer gepaste omschrijving ‘Bourgondische mens’ is voor wat u kennelijk bedoelt. Dat geeft de positieve instelling die wij hebben veel beter weer.
  Boven de rivieren viert magerte, zuinigheid en afpeigering hoogtij en worden mensen die van het leven houden, van eten, drinken en gezelligheid, gedemoniseerd. Maar hier niet hoor. Ga toch gauw in de kerk zitten! Daar kan ik zo kwaad om worden.
  Dan het ene zinnetje: het gaat alleen over het matras. Ik had het bed, matras is inderdaad niets maar die 18 mm dikke latten gaven de doorslag. Nog geen nacht hebben ze het uitgehouden. IKEA houdt zich van den domme (‘we begrijpen je niet’), maar ook de dame recensent had dat toch op zijn minst moeten opmerken. Een slechte beurt van mevrouw Tam Boer.

  Gerard Haas
  Borkel en Schaft

  — G.Haas · nov 17, 10:25 · #

 
---
---

 Meld je aan voor de onregelmatig verschijnende Nieuwsbrief
of lucht gewoon je hart:

Email Bedgeheimen